Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
pory 200 gramów
śmietana 6 łyżek stołowych
woda 400 mililitrów
fix zapiekanka ziemniaczana z porem 1 sztuk
ser żółty tarty według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w cienkie plastry.
Pory rozciąć wzdłuż i umyć. Pokroić w grube pół krążki. Włożyć do garnka pokrojone
ziemniaki, zalać
wodą i
śmietaną. Dodać fix i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty, dodać
por i wymieszać. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać tartym
serem i zapiekać 40 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: