ßßß Cookit - przepis na Rogaliki marcepanowe z czekoladą

Rogaliki marcepanowe z czekoladą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marcepan 200 gramów
białka 2 sztuk
cukier 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
płatki migdałowe 50 gramów
polewa czekoladowa 0,5 sztuk
Wykonanie:
Pocięty na kawałki marcepan zmiksować z białkami na gładki krem. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i wymieszać. Ucierając, stopniowo porcjami dosypać mąkę. Masą napełnić szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie kółka. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wycisnąć 8 rogalików. Posypać je płatkami migdałowymi i lekko docisnąć je do ciasta. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor, wystudzić.
Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzać w polewie i osączyć z nadmiaru masy. Odłożyć na półmisek wyłożony papierem do pieczenia. Pozostawić do zastygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10098/Rogaliki-marcepanowe-z-czekolada