ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarcepan 200 gramówbiałka 2 sztukcukier 0,5 szklaneksól 1 szczyptacukier waniliowy 1 sztukmąka 5 łyżek stołowychpłatki migdałowe 50 gramówpolewa czekoladowa 0,5 sztukWykonanie:Pocięty na kawałki marcepan zmiksować z białkami na gładki krem. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i wymieszać. Ucierając, stopniowo porcjami dosypać mąkę. Masą napełnić szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie kółka. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wycisnąć 8 rogalików. Posypać je płatkami migdałowymi i lekko docisnąć je do ciasta. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor, wystudzić.Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzać w polewie i osączyć z nadmiaru masy. Odłożyć na półmisek wyłożony papierem do pieczenia. Pozostawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarcepan 200 gramówbiałka 2 sztukcukier 0,5 szklaneksól 1 szczyptacukier waniliowy 1 sztukmąka 5 łyżek stołowychpłatki migdałowe 50 gramówpolewa czekoladowa 0,5 sztukWykonanie:Pocięty na kawałki marcepan zmiksować z białkami na gładki krem. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i wymieszać. Ucierając, stopniowo porcjami dosypać mąkę. Masą napełnić szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie kółka. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wycisnąć 8 rogalików. Posypać je płatkami migdałowymi i lekko docisnąć je do ciasta. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor, wystudzić.Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzać w polewie i osączyć z nadmiaru masy. Odłożyć na półmisek wyłożony papierem do pieczenia. Pozostawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: