ßßß Cookit - przepis na Rogaliki drożdzowe

Rogaliki drożdzowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
drożdże 30 gramów
śmietana 0.5 szklanek
margaryna 1 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Z podanych składników na stolnicy wyrobić ciasto. Gęstość ciasta taka jak na pierogi. Rozwałkować, wyrobić rogaliki.Kłaść na przygotowanej blaszce, posmarować górę białkiem i piec na złoty kolor.
Uwagi:
Rogaliki można też wypełnić dowolnym nadzieniem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3370/Rogaliki-drozdzowe