Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
drożdże 30 gramów
śmietana 0.5 szklanek
margaryna 1 sztuk
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Z podanych składników na stolnicy wyrobić ciasto. Gęstość ciasta taka jak na pierogi. Rozwałkować, wyrobić rogaliki.Kłaść na przygotowanej blaszce, posmarować górę
białkiem i piec na złoty kolor.Uwagi:Rogaliki można też wypełnić dowolnym nadzieniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: