ßßß Cookit - przepis na Gulasz wołowy po węgiersku

Gulasz wołowy po węgiersku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina z kością 50 dekagramów
tłuszcz 3 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
papryka według uznania
woda według uznania
Wykonanie:
Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki posypać solą i mąką. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim mięso, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i również razem zrumienić. Zalać wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie na odrobinie tłuszczu zasmażyć przecier pomidorowy z papryką mieloną, rozrzedzić wodą i po otwarciu szybkowaru dodać do mięsa, zagotować.
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Michael
Data: 2009-04-15
Bardzo dobre! Bez szybkowaru dusilem pod przykryciem okolo 2h. Polecam dodac zabek czosnku - przepyszne
Autor: Ania G.
Data: 2007-01-07
pyszne, polecam!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1801/Gulasz-wolowy-po-wegiersku