Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina z kością 50 dekagramówtłuszcz 3 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
papryka według uznania
woda według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki posypać
solą i
mąką. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim
mięso, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i również razem zrumienić. Zalać
wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie na odrobinie tłuszczu zasmażyć
przecier pomidorowy z
papryką mieloną, rozrzedzić
wodą i po otwarciu szybkowaru dodać do
mięsa, zagotować.Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: MichaelData: 2009-04-15Bardzo dobre! Bez szybkowaru dusilem pod przykryciem okolo 2h. Polecam dodac zabek
czosnku - przepyszneAutor: Ania G.Data: 2007-01-07pyszne, polecam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: