ßßß Cookit - przepis na Warzywa z dipem z camemberta

Warzywa z dipem z camemberta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
ser camembert 1 sztuk
paluszki grissini 1 sztuk
kalarepa 2 sztuk
rzodkiew biała 1 sztuk
seler naciowy 4 gałązki
rzodkiewki podłużne 1 pęczek
Wykonanie:
Umyte rzodkiewki pokroić wzdłuż na połówki. Z łodyg selera usunąć łykowate włókna i pokroić na kawałki oraz oczyszczone kalarepki. Rozdrobnione warzywa ułożyć na półmisku. Ser zawinąć w papier do pieczenia, a potem w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec do chwili, aż skórka będzie miękka w dotyku. Wyjąć, odwinąć i przełożyć na talerz. od góry zrobić w skórce nacięcie na krzyż, rozchylić robiąc dostęp do stopionego sera. Podawać jako dip do paluszków grissini i przygotowanych warzyw.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8366/Warzywa-z-dipem-z-camemberta