Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ser camembert 1 sztukpaluszki grissini 1 sztuk
kalarepa 2 sztuk
rzodkiew biała 1 sztuk
seler naciowy 4 gałązki
rzodkiewki podłużne 1 pęczekWykonanie:Umyte
rzodkiewki pokroić wzdłuż na połówki. Z
łodyg selera usunąć łykowate włókna i pokroić na kawałki oraz oczyszczone
kalarepki. Rozdrobnione warzywa ułożyć na półmisku.
Ser zawinąć w papier do pieczenia, a
potem w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec do chwili, aż skórka będzie miękka w dotyku. Wyjąć, odwinąć i przełożyć na talerz. od góry zrobić w skórce nacięcie na krzyż, rozchylić robiąc dostęp do stopionego
sera. Podawać jako dip do paluszków grissini i przygotowanych warzyw.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: