Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
gęś 75 dekagramów
brukiew żółta 50 dekagramów
ziemniak 1 kilogramów
majeranek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Do gotującego się w osolonej wodzie
mięsa dodać obraną i pokrajaną w paseczki
brukiew i
majeranek (najlepiej świeżą gałązkę). Gdy
mięso i
brukiew będą już dostatecznie miękkie, wyłożyć je na miskę, a do
wywaru wrzucić obrane i pokrajane w kostkę
ziemniaki. Po ugotowaniu dodać wyjęte uprzednio składniki, podgrzać, odstawić z ognia, przyprawić
solą i
pieprzem do smaku i przez 10-15 min trzymać jeszcze w cieple.Uwagi:
Mięso gęsie lub z
kaczkiPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: