ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka kukurydziana 200 gramówsól 1 łyżek deserowychwoda 0.25 litrówWykonanie:Wyrabiać ciasto dolewając po trochę wody, na konsystencję makaronowego ciasta. Wałkować między papierami pergaminowymi i smażyć na ciężkiej patelni bez tłuszczu na lekko brązowy kolor (oryginalnie w Meksyku placki piecze się na glinianej płytce zwanej comal – jeżeli ktoś takową posiada to polecamy).Uwagi: lub:200 g mąki pszennej1 łyżka smalcu1 łyżeczka soli0,25 l wodyKuchnia MeksykańskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: julka_00Data: 2011-03-07Fajne..Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: