Wykonanie
« Powrót  Sucharki

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
woda 350 mililitrów
mleko ciepłe 350 mililitrów
drożdże 100 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
olej 100 mililitrów
otręby 100 gramów
mąka żytnia 250 gramów
mąka pszenna 250 gramówgrubo zmielona pszenica 500 gramówWykonanie:
Drożdże rozpuścić w ciepłym
mleku. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. gdy podwoi swą objętość, formować bułeczki, układać na blaszce posypanej
mąka i piec w 250 stopniach do momentu, aż będą twarde. Wyjąć z pieca, przekroić na połowę i ponownie włożyć do pieca o temperaturze 100 stopni na 20 minut. Po upieczeniu sucharki przechowywać w zamkniętym pojemniku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: