Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 5 łyżek deserowych
jaja 2 sztuk
sól według uznania
mleko 2 szklanek
smalec 1 kostekWykonanie:Wyrobić ciasto z
mąki,
żółtek i
mleka mieszać by ciasto było gęste. Ubić pianę z
białek, dodać do masy. Rozgrzać
smalec, gdy będzie gorący lać ciasto przez lejek poruszając spiralnie.Autor: IzzzZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: