Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegozimówka według uznania
chleb 3 sztuk
wywar z kości wołowych według uznania
smalec 1 łyżek stołowychząbek
czosnku 3 sztukWykonanie:Ugotować
wywar z
mięsa wołowego lub kości. Wrzucić do
wywaru kapelusiki zimówek i ugotować je. Dodać poduszony
czosnek ( kilka ząbków) i zakończyć gotowanie (
czosnek nie powinien się gotować). W międzyczasie opiec na
smalcu chleb pokrojony na kosteczki. Usmażone grzanki wyłożyć na talerze i zalać
wywarem z zimówkami i
czosnkiem.Uwagi:3 kromki
chleba,
wywar z kości wołowych ale lepiej z
mięsa rosołowego ( w braku
kostki rosołowe)Potrawy z
GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: