Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie w syropie według uznania
bita smietana według uznania
płatki migdałowe według uznania
syrop brzoskwiniowy 3 łyżek stołowych
wino białe deserowe 3 łyżek stołowych
miód płynny 3 łyżek stołowych
cukier według uznaniaWykonanie:
Owoce pokrojone na połówki układamy w pucharkach wgłębieniem po pestce w stronę góry.Sos:
wino,
cukier,
syrop i
miód zagotowujemy w małym garnuszku.Kiedy wszystko się połączy a
cukier rozpuści zdejmujemy z ognia.sos wlewamy do zagłębień po pestkach i pucharki odstawiamy w chłodne miejsce, następnie wszystko po schłodzeniu dekorujemy
bitą śmietaną i obsypujemy
płatkami migdałowymi.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: