Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
owoce sezonowe 400 gramów
galaretka owocowa 2 sztuk
twarozek kozi 400 gramówWykonanie:Oczyszczone
owoce osuszyć.
Galaretki rozpuścić w połowie ilości
wody podanej na opakowaniu i ostudzić do temperatury pokojowej. Trochę
galaretki zostawić do pokrycia serniczka z wierzchu.
Twarożek zmiksować, stopniowo dodając płynna
galaretkę. Część
owoców odłożyć do dekoracji, a resztę wsypać do
twarożku (duże pokroić) i wymieszać. Masę
serową przełożyć do tortownicy lub pucharków i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu przybrać odłożonymi
owocami, polać pozostałą
galaretką i ponownie wstawić do lodówki, aby
galaretka zastygła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: