ßßß Cookit - przepis na Biszkopt dietetyczny

Biszkopt dietetyczny

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
duże jajka 4 sztuk
cukier puder 1/2 szklanek
mąka kukurydziana 1/2 szklanek
cukier waniliowy 1 porcja
tłuszcz do wysmarowania formy według uznania
kaszka kukurydziana do posypania formy według uznania
cukier puder do posypania ciasta według uznania
Wykonanie:
Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubijamy na gęsty kogel-mogel. Dodajemy ubite na pianę białka, składniki łączymy dokładnie, ale delikatnie, na masę siejemy przez sito mąkę kukurydzianą, składniki mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką. Przelewamy ciasto do przygotowanej średniej wielkości formy, wstawiamy do nagrzanego, ale niegorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 150*C przez 30-35 min, wyjmujemy, gdy się zrumieni, a boki lekko odstają od formy, chłodzimy. Podajemy posypane cukrem pudrem, bez innych dodatków.
Autor: anna803
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: karotka
Data: 2009-04-30
pychaa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5446/Biszkopt-dietetyczny