Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet ze śledzia 4 sztuk
śliwki suszone 8 sztuk
cytryna 0.5 sztuk
majonez 2 łyżek stołowych
por według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:Filety namoczyć w wodzie na 2 godz.
Śliwki namoczyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny.
Filety śledziowe przekroić wzdłuż, a wewnątrz posmarować
majonezem.
Śliwki owinąć paskami filetów i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć na półmisku, udekorować krążkami
pora,
koperkiem,
majonezem i
cytryną.Uwagi:
por i
koperek do dekoracjiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: lipa32Data: 2009-12-20przepyszne...polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: