ßßß Cookit - przepis na Kruszonka z rabarbarem

Kruszonka z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 0,5 kostek
cukier 100 gramów
rabarbar 500 gramów
sól 1 szczypta
cukier brązowy 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Masło, cukier, mąkę i sól miksować w malakserze, aż utworzą się grudki. Oczyszczony rabarbar pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Z wierzchu posypać brązowym cukrem i kruszonką. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10454/Kruszonka-z-rabarbarem