ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegolód według uznaniacukier 3 łyżek stołowychśmietanka kawowa 1 szklanekmleko 1 szklanektruskawki 500 gramówWykonanie:Mleko zagotować, ostudzić, oziębić w lodówce. Truskawki umyć, oczyścić ze szypułek. Odłożyć kilka najładniejszych owoców, pozostałe wymieszać z cukrem, dodawać oziębione mleko i śmietankę, zmiksować. Gotowy napój wyporcjować do szklanek, do każdej szklanki wkładać lód. Podawać tuż po podaniu.Pozostałymi truskawkami można przyozdobić napój.Uwagi:Śmietana kawowa jak i zwykła dobrze pasuje w tym przepisie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!KoktajleNapoje weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2008-12-29dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegolód według uznaniacukier 3 łyżek stołowychśmietanka kawowa 1 szklanekmleko 1 szklanektruskawki 500 gramówWykonanie:Mleko zagotować, ostudzić, oziębić w lodówce. Truskawki umyć, oczyścić ze szypułek. Odłożyć kilka najładniejszych owoców, pozostałe wymieszać z cukrem, dodawać oziębione mleko i śmietankę, zmiksować. Gotowy napój wyporcjować do szklanek, do każdej szklanki wkładać lód. Podawać tuż po podaniu.Pozostałymi truskawkami można przyozdobić napój.Uwagi:Śmietana kawowa jak i zwykła dobrze pasuje w tym przepisie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!KoktajleNapoje weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2008-12-29dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: