ßßß Cookit - przepis na Rosół chiński

Rosół chiński

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mrożonka chińska 1 sztuk
rosołek warzywny 2 kostek
sambal oelek według uznania
mąka pszenna 1 szklanek
jajka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Z mąki, jajka, mleka i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki i zwinąć w roladki. Pokroić w "ślimaczki". Rosołki zagotować w 1,5l wody, dodać mrożonkę chińską i gotować ok. 5 min.Dodać sambal oelek lub doprawić na ostro. Na talerzach ułożyć po kilka ślimaczków, zalać rosołem.
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: Lolaaakc
Data: 2009-11-13
nie lubie chinszczyzny :( ale mój tata uwielbia :)
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-19
Może może
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7673/Rosol-chinski