Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomrożonka chińska 1 sztukrosołek warzywny 2 kostek
sambal oelek według uznania
mąka pszenna 1 szklanek
jajka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
sól 1 szczyptaWykonanie:Z
mąki,
jajka,
mleka i
soli zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki i zwinąć w roladki. Pokroić w "ślimaczki". Rosołki zagotować w 1,5l
wody, dodać mrożonkę chińską i gotować ok. 5 min.Dodać
sambal oelek lub doprawić na ostro. Na talerzach ułożyć po kilka ślimaczków, zalać rosołem.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: LolaaakcData: 2009-11-13nie lubie chinszczyzny :( ale mój tata uwielbia :)Autor: marzeniewData: 2009-04-19Może możeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: