Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
burak czerwony 1 kilogramów
woda 2 litrów
czosnek 1 ząbki
chleb razowy 1 sztukWykonanie:Umyte
buraki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do garnka (najlepiej kamiennego), zalać przegotowaną ostudzoną
wodą, dodać ząbek
czosnku i skórkę
razowego chleba.Przykryć i postawić w ciepłym pokoju. Po 2-4 dniach zlać
kwas buraczany, przecedzić.
Kwas buraczany można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed podaniem można podać drobno posiekaną
zieleninę.
Kwas buraczany można podać do barszczu czerwonego i chłodnika, można również podawać jako
napój.Uwagi:Skórka
razowego chlebaNapoje weg.Komentarze:Autor: krysiaData: 2007-12-18
Kwas buraczany jest bardzo zdrowy.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: