ßßß Cookit - przepis na Napój buraczany

Napój buraczany

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
burak czerwony 1 kilogramów
woda 2 litrów
czosnek 1 ząbki
chleb razowy 1 sztuk
Wykonanie:
Umyte buraki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do garnka (najlepiej kamiennego), zalać przegotowaną ostudzoną wodą, dodać ząbek czosnku i skórkę razowego chleba.Przykryć i postawić w ciepłym pokoju. Po 2-4 dniach zlać kwas buraczany, przecedzić. Kwas buraczany można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed podaniem można podać drobno posiekaną zieleninę. Kwas buraczany można podać do barszczu czerwonego i chłodnika, można również podawać jako napój.
Uwagi:
Skórka razowego chleba
Napoje weg.
Komentarze:
Autor: krysia
Data: 2007-12-18
Kwas buraczany jest bardzo zdrowy.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/594/Napoj-buraczany