Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 1 sztuk
mleko modyfikowane 1/4 szklanek
ser szwajcarski 1 plastrykromka
pełnoziarnistego chleba 1 sztuk
tłuszcz roślinny według uznaniaWykonanie:Ubić
jajko i
mleko w dużej misce.kromkę
chleba przekroić na pół, przełożyć 2 kawałki
chleba serem. Trzymając
chleb szczypcami, namoczyć go w
jajku z
mlekiem, obracając kilkakrotnie aż cały płyn wsiąknie. Rozgrzać mocno natłuszczoną blachę lub patelnie teflonową. Zmniejszyć płomień, położyć kanapkę, podsmażać, aż zrumieni się z obu stron, czyli ok 5min, pokroić na małe kawałeczki, ewentualnie usuwając skórkę, podawać na ciepło.Uwagi:nim podasz to danie, zapytaj lekarza, czy dziecko może już dostać
żółtko i produkty z
mąki pszennej.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!10 Miesięcy11 Miesięcy12 Miesięcy8 Miesięcy9 MiesięcyKuchnia FrancuskaPotrawy z
seremPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: