ßßß Cookit - przepis na Fasolka po cygańsku

Fasolka po cygańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
sos cygański 2 sztuk
biała fasola w puszce 1 sztuk
pieczarki 100 gramów
kiełbasa 200 gramów
cebula średnia 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Sos cygański przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę drobno posiekać. Fasolę osączyć z zalewy, a kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ok. 5 minut cebulę i pieczarki. Sos cygański połączyć z cebulą, pieczarkami, kiełbasą i fasolką, zagotować. Podawać ze świeżym pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4488/Fasolka-po-cygansku