ßßß Cookit - przepis na Ciastka półfrancuskie

Ciastka półfrancuskie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
żółtko 2 sztuk
alkohol 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Wszystkie składniki posiekać nożem i wyrobić ciasto, zostawić na 1 godz. Potem rozwałkować dość cienko i wykrawać foremkami ciastka. Kłaść na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę.Piec na złoty kolor.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3369/Ciastka-polfrancuskie