Wykonanie
Mazurek z piankową
bezą pełną
bakalii i
orzechów to kolejna idealna propozycja na Wielkanoc. Przepis powstał dzięki uprzejmości oraz zaufaniu firmy Helio !




Składniki3
białka150 g
cukru1
wafel300 g pokrojonej mieszanki keksowej Helio (
rodzynki,
daktyle,
papaja,
ananas)20 g
orzechów włoskich,1 opakowanie polewy
mlecznej Helio
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą
soli. Następnie dodajemy stopniowo
cukier. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy przesianą
mąkę i
bakalie. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Gotową masę
bezową przekładany równomiernie na
wafel, wyrównujemy i nakładamy drugim
waflem./ Przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę. Pieczemy do nagrzanego piekarnika 140 stopniach przez godzinę. Gotowy mazurek
bezowy studzimy i polewamy roztopioną polewą
mleczną.