Wykonanie
Delikatny, przyjemnie chrupiący sernik na zimno dla miłośników mało słodkich ciast. Jak najbardziej przypadł do gustu moim gościom i rodzinie, najlepiej smakuje schłodzony.

Składniki: 1 szklanka
płatków śniadaniowych żytnich50g.
masła 82%4
serki homogenizowane waniliowe ( każdy po 125g.)1 łyżka
cukru pudru2
galaretki przezroczyste o smaku
winogronowym1 duża kiść zielonego
winogrona1
galaretka winogronowa Przygotowanie:
Płatki wraz z
masłem umieścić w kielichu blendera, zmiksować.Wyłożyć na blachę ,piec 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 600ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
Serki przełożyć do wysokiej miski, wsypać
cukier puder,wlać zimne
galaretki oraz wsypać
płatki, dokładnie wymieszać.Masę
serową przelać do tortownicy o wymiarach 18cm, włożyć do lodówki aby lekko stężała.
Galaretkę winogronową rozpuścić w 400 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia. na wierzch sernika ułożyć przekrojone na pół
owoce winogrona, zalać zimną
galaretką.Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.b


Smacznego