ßßß
Klasyczne brownie czekoladowe. Przepis jest prosty i szybki, a brownie wychodzi idealne – mocno czekoladowe, wilgotne, delikatnie rozpływające się w ustach.Takie mocno czekoladowe brownies to najlepsza opcja na ponure, zimowe wieczory – po prostu klasyka comfort food, która przywraca dobry humor :)Browniegłębsza blacha wielkości 21 x 26 cm (wymiary podstawy)Składniki200 g masła200 g gorzkiej czekolady 70%4 jajka260 g drobnego cukru10 g cukru waniliowego130 g mąki pszennej1/4 łyżeczki soli50 g orzechów włoskichWykonanieskładniki dobrze by były w temperaturze pokojowej – szczególnie jajka w garnuszku, na małym ogniu rozpuścić masło. Zdjąć z ognia i dorzucić połamaną na małe kawałki lub posiekaną czekoladę. Zostawić do całkowitego rozpuszczenia. Od czasu do czasu zamieszać i zostawić do przestudzenia w misce umieścić jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym i roztrzepać lekko rózgądo jajek wlać przestudzone masło z czekoladą i z grubsza wymieszać. następnie dodać przesianą mąkę oraz sól i znów z grubsza wymieszaćgrubo posiekać orzechy włoskie, dorzucić do ciasta i wmieszaćciasto wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczeniapiec w 170°C przez 25 do 30 minut – aż brownie urośnie. Po wyjęciu z piekarnika opadnie, ale tak ma byćcałkowicie wystudzićbrownie można dodatkowo posypać gorzkim kakao lub polać roztopioną czekoladą
Przepis własny.Lubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz takżePlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus