Wykonanie

Klasyczne brownie
czekoladowe. Przepis jest prosty i szybki, a brownie wychodzi idealne – mocno
czekoladowe, wilgotne, delikatnie rozpływające się w ustach.Takie mocno
czekoladowe brownies to najlepsza opcja na ponure, zimowe wieczory – po prostu klasyka comfort food, która przywraca dobry humor :)Browniegłębsza blacha wielkości 21 x 26 cm (wymiary podstawy)Składniki200 g
masła200 g
gorzkiej czekolady 70%4
jajka260 g drobnego
cukru10 g
cukru waniliowego130 g
mąki pszennej1/4 łyżeczki
soli50 g
orzechów włoskichWykonanieskładniki dobrze by były w temperaturze pokojowej – szczególnie
jajka w garnuszku, na małym ogniu rozpuścić
masło. Zdjąć z ognia i dorzucić połamaną na małe kawałki lub posiekaną
czekoladę. Zostawić do całkowitego rozpuszczenia. Od czasu do czasu zamieszać i zostawić do przestudzenia w misce umieścić
jajka wraz z
cukrem i
cukrem waniliowym i roztrzepać lekko rózgądo
jajek wlać przestudzone
masło z
czekoladą i z grubsza wymieszać. następnie dodać przesianą
mąkę oraz
sól i znów z grubsza wymieszaćgrubo posiekać
orzechy włoskie, dorzucić do ciasta i wmieszaćciasto wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczeniapiec w 170°C przez 25 do 30 minut – aż brownie urośnie. Po wyjęciu z piekarnika opadnie, ale tak ma byćcałkowicie wystudzićbrownie można dodatkowo posypać gorzkim
kakao lub polać roztopioną
czekoladą
Przepis własny.Lubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz takżePlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus