Wykonanie

Karmel,
ciastko i
czekolada! A to wszystko bez rafinowanego
cukru, glutenu, laktozy i innych bzdur. :)
Kokosowo-
migdałowy spód, karmel z
daktyli i warstwa
deserowej czekolady. A do tego dziecinnie proste w przygotowaniu! Myślę, że zadowolą każdego łasucha :)Porcje: 12 Kalorie na porcję: 152 Makroskładniki na porcję: B: 4g T: 8g WW: 13gSkładniki►
mąka kokosowa [65 g / 1/2 szklanki]► mielone
migdały [65 g / 1/2 szklanki]►
olej kokosowy [30 g / 3 łyżki]►
miód /
syrop klonowy [20 g / 2 łyżki]►
daktyle [100 g]►
masło orzechowe [40 g / 2 łyżki]►
czekolada gorzka [50 g / 1/2 tabliczki]PrzygotowanieW dużej misce wymieszać:
mąkę kokosową, mielone
migdały, 2 łyżki
oleju kokosowego i 2 łyżki miodu/syropu klonowego.Wyłożyć
ciastem natłuszczoną kwadratową lub prostokątną blachę (wysokość ciasta ok. 2 cm).Piec w 180 stopniach przez 10 minut. Wyjąć z pieca i całkowicie ostudzić.
Daktyle zalać wrzątkiem i moczyć przez 30 minut. Po upływie tego czasu odsączyć i przełożyć do miski z
masłem orzechowym. Zblendować na gładką masę.Ostudzoną warstwę ciasta pokryć
daktylową masą. Wstawić do lodówki do stężenia (ok. pół godziny).W międzyczasie rozpuścić
czekoladę z łyżką
oleju kokosowego.Wylać
czekoladę na krem
daktylowy i rozprowadzić równomiernie.Schłodzić do stężenia. Przechowywać w lodówceSmacznego!