Wykonanie
Cześć,Nie lubię marnowania pozostałości po wypiekach dlatego wystarczającą inspiracją do poniższego przepisu była stojąca w lodówce połowa kubełka
sera do sernika. W połączeniu zaledwie z paroma składnikami można z tego stworzyć lekki deser. Zapraszam Was na
pomarańczowo-
wanliowe miniserniczki .Składniki (na 13 serniczków):500 gram
sera na sernik,3
jajka,3 płaskie łyżki
mąki ziemniaczanej,2 małe
cukry wanilinowe,skórka starta z jednej
pomarańczy,pare kropki
olejku pomarańczowego do ciast,ew.
owoce do ozdoby.Jeśli lubicie słodkie desery, proponuję dorzucenie jeszcze 1/3 szklanki
cukru kryształu.Making-of:
Ser,
jajka,
mąkę, olejek oraz
cukry miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy.Przekładamy ją do foremek. Miniserniczki ozdabiamy świeżo startą skórką z
pomarańczy, wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni aż masa stężeje i ciasto zacznie nieco odchodzić od foremek.Całość możemy ozdobić
owocami lub
bitą śmietaną.Smacznego!GosiaReklamy