ßßß
Składniki1/2 kg mąki50g drożdży250g margaryny1/4 szkl śmietany kwaśnej2 jajkacukier waniliowy1 łyżka cukru1/2 łyżeczki soliDodatkowo – marmolada lub krem czekoladowy ,jajkoSposób przygotowaniaDo śmietany dodać pokruszone drożdże , cukier , cukier waniliowy , sól , dokładnie wymieszaćZ mąki i margaryny zrobić kruszonkę , wlać rozpuszczone drożdże i roztrzepane jajka , wyrobić gładkie ciasto , przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięciaWyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę , wałkować prostokąty , smarować marmoladą lub innym nadzieniem , zwijać roladki , kroić na małe kawałki , układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia , odstawić do wyrośnięciaWyrośnięte roladki smarować roztrzepanym jajkiem , piec na złoty kolor , po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab