Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta05lis
Drożdżowe roladkiLoading...0 KomentarzyProsto , szybko , smacznie ;)

Składniki1/2 kg
mąki50g
drożdży250g
margaryny1/4 szkl
śmietany kwaśnej2
jajkacukier waniliowy1 łyżka
cukru1/2 łyżeczki
soliDodatkowo –
marmolada lub
krem czekoladowy ,
jajkoSposób przygotowaniaDo
śmietany dodać pokruszone
drożdże ,
cukier ,
cukier waniliowy ,
sól , dokładnie wymieszaćZ
mąki i
margaryny zrobić kruszonkę , wlać rozpuszczone
drożdże i roztrzepane
jajka , wyrobić gładkie ciasto , przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięciaWyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną
mąką stolnicę , wałkować prostokąty , smarować
marmoladą lub innym nadzieniem , zwijać roladki , kroić na małe kawałki , układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia , odstawić do wyrośnięciaWyrośnięte roladki smarować roztrzepanym
jajkiem , piec na złoty kolor , po upieczeniu i wystudzeniu posypać
cukrem pudrem


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab