ßßß Cookit - przepis na Brownie z orzechami

Brownie z orzechami

nazwa

Wykonanie

Halo, halo, czy ktoś tu jeszcze zagląda?
Od czasu ostatniego wpisu upiekłam więcej ciast, niż przez resztę mojego życia, w związku z czym nie starczyło czasu na blogowanie.
Powzięłam jednak mocne postanowienie, aby to zmienić i tadaaam – oto kolejny wpis.
Składniki:
200g masła
200g gorzkiej czekolady
3 jajka
250g drobnego cukru
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
100g mąki pszennej
łyżeczka soli
garść orzechów włoskich
Do pieczenia użyłam foremki do tarty o średnicy 24cm, ale równie dobrze możesz użyć małej tortownicy lub niedużej prostokątnej blaszki.
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 stopni (bez termoobiegu), foremkę wyłóż papierem do pieczenia.
W niewielkim garnuszku, na maleńkim ogniu, roztop masło z czekoladą, co pewien czas mieszając.
Utrzyj jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło z czekoladą, następnie dodaj mąkę i sól, zmiksuj na gładką masę.
Dodaj posiekane orzechy i delikatnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do przygotowanej foremki, piecz 20 minut.
Smacznego!
Źródło:https://mammadeli.com/2016/10/04/brownie-z-orzechami