Wykonanie
Halo, halo, czy ktoś tu jeszcze zagląda?
Od czasu ostatniego wpisu upiekłam więcej ciast, niż przez resztę mojego życia, w związku z czym nie starczyło czasu na blogowanie.
Powzięłam jednak mocne postanowienie, aby to zmienić i tadaaam – oto kolejny wpis.

Składniki:
200g
masła200g
gorzkiej czekolady3
jajka250g drobnego
cukrułyżeczka
cukru z prawdziwą
wanilią100g
mąki pszennejłyżeczka
soligarść
orzechów włoskichDo pieczenia użyłam foremki do tarty o średnicy 24cm, ale równie dobrze możesz użyć małej tortownicy lub niedużej prostokątnej blaszki.
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 stopni (bez termoobiegu), foremkę wyłóż papierem do pieczenia.
W niewielkim garnuszku, na maleńkim ogniu, roztop
masło z
czekoladą, co pewien czas mieszając.
Utrzyj
jajka z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodaj roztopione
masło z
czekoladą, następnie dodaj
mąkę i
sól, zmiksuj na gładką masę.
Dodaj posiekane
orzechy i delikatnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do przygotowanej foremki, piecz 20 minut.
Smacznego!
