Wykonanie
Halo, halo, czy ktoś tu jeszcze zagląda?Od czasu ostatniego wpisu upiekłam więcej ciast, niż przez resztę mojego życia, w związku z czym nie starczyło czasu na blogowanie.Powzięłam jednak mocne postanowienie, aby to zmienić i tadaaam – oto kolejny wpis.
Składniki:200g
masła200g
gorzkiej czekolady3
jajka250g drobnego
cukrułyżeczka
cukru z prawdziwą
wanilią100g
mąki pszennejłyżeczka
soligarść
orzechów włoskichDo pieczenia użyłam foremki do tarty o średnicy 24cm, ale równie dobrze możesz użyć małej tortownicy lub niedużej prostokątnej blaszki.PrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni (bez termoobiegu), foremkę wyłóż papierem do pieczenia.W niewielkim garnuszku, na maleńkim ogniu, roztop
masło z
czekoladą, co pewien czas mieszając.Utrzyj
jajka z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodaj roztopione
masło z
czekoladą, następnie dodaj
mąkę i
sól, zmiksuj na gładką masę.Dodaj posiekane
orzechy i delikatnie wymieszaj.Przełóż ciasto do przygotowanej foremki, piecz 20 minut.Smacznego!