Wykonanie
Włoskie smaki przeplatają się dość często w mojej kuchni a to za sprawą mojego Taty który zaraził mnie klimatem Włoch nie tylko kuchennym ale również zainteresowanie
krajem. Często śmiejemy się że jesteśmy taką la una grande sycylijska rodzina.Tak mi się marzy pojechać tam i poczuć to wszystko na własnej skórze. Podobno marzenia się spełniają więc być może...No cóż nie da się ukryć że jestem zapalonym smakoszem
makaronów wszelkiej
maści.Taki mój szybki pomysł na małe Włochy na talerzu.POTRZEBUJEMY:-
makaron tagliatelle-
pomidory w puszce Del
Monte (użyłam tych z paczki od Develey)-
bazylia-
oregano-
pieprz kolorowy Kamis-
sól z
ziołami prowansalskimi Kamis-
czosnekMakaron gotujemy ok 9 min na al dente, w
miedzy czasie blenderem miksujemy
pomidory i wlewamy do garnka, gotujemy, dodajemy
przyprawy i gdy
makaron będzie gotowy wrzucamy do sosu i jeszcze chwile razem mieszamy aby sos pięknie nam się "przykleił" do
makaronu.Bon apetit!

