Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb Pszenno orkiszowy ze ...
Boczek z grilla »Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapki i padło na
szynkę i
udka z kurczaka. Wyszło idealne ,przyjemne w smaku.Uraczyliśmy się smakołykiem na śniadanie.Składniki:
szynka 750 g
mięsko drobiowe( rozfiletowane
udka z kurczaka) 600 g
żelatyna 3 łyżeczki Tradismak
przyprawa John 2 łyżeczki Tradismakpeklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki TradismakKrok 1Trybujemy
udka z kurczaka ,myjemy i zostawiamy na sicie by odciekła
woda potem przekładamy na talerz.
Szynkę myjemy kroimy w jednakowe kawałeczki.Krok 2Do
mięska dodajemy 1/3 szklanki
wody zimnej, wsypujemy
przyprawy(john,peklosmaczek i
żelatynę). Całość mieszamy,wkładamy do specjalnego woreczka następnie do
szynkowara. Zamykamy go jak do parzenia i wstawiamy do lodówki na 48 godzin( mamy pewność , że
mięsko nam przejdzie
przyprawami).Krok 3Minęło 48 godzin więc wyjmujemy nasz
szynkowa z mięskiem i wstawiamy do garnka( tak aby
woda sięgała z 1 cm od naszego
szynkowara. Parzymy
mięsko w 60 stopniach 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy
szynkowar będzie chłodny wstawiamy do lodówki. Następnego dnia możemy się raczyć pysznym smakołykiem na śniadanie czy kolację. Ja poczęstowałam gości którzy byli zachwyceni ,że można samemu w domu zrobić coś równie pysznego i łatwego.Zestaw promocyjny dostałam od tradismak



poniedziałek, 04 lipca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Szynka drobiowo -wieprzowa z
szynko-waraOj dzieje się dzieje dzięki nowemu wynalazkowi w kuchni , a mianowicie
dzięki szynko-warowi który dostałam od TRADISMAK
Mogę sama r
Szynka rolowana z
szynkowaraNastępny specjał z
szynkowara . Tym razem postanowiłam zrobić zrolowaną
szynkę z
czosnkiem w przyprawach . Niezwykle wyszło pyszne
mięsko do tego
galaretkSzynka z piersi i
udek z kurczakaOdkryłam super fajne " urządzenie " czyli
szynkowar . Odkryłam , że dzięki niemu
będę mogła robić domowe szyneczki bez konserwantów , takie jakie chcę i lO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter