Wykonanie
By MagicPot, 27 maja 2016(Jeszcze nie oceniony)Loading...
Pieczarki zapiekane z
serem to świetna propozycja na przystawkę na grilla, z patelni grillowej a nawet na przekąskę z domowej kuchenki. Po przyrządzeniu na grillu, smak
pieczarki z
serem mile mnie zaskoczył.W tym przepisie wykorzystałam duże
pieczarki, ale przystawkę z
pieczarek można także przygotować z mniejszych kapeluszy.cztery kapelusze dużych
pieczarekłyżka
majonezułyżeczka
musztardy English lub Dijondwie garści tartego
żółtego seraprzyprawy:
sól, pull biber lub
chilli grysW pierwszej kolejności przygotowałam folię aluminiową:
porwałam na cztery większe kawałki – na tyle duże by zmieściły się kapelusze
pieczarek i można było folią owinąć te
pieczarki.Następnie umyłam dokładnie
pieczarki i oderwałam ogonki i ułożyłam kapelusze na folii aluminiowej „do góry nogami”.
Pieczarki posypałam
solą – użyłam do tego gruboziarnistej
soli.W mniejszej misce wymieszałam
majonez z
musztardą i dodałam starty
żółty ser i ponownie wymieszałam.Przygotowaną mieszankę
serowo-
majonezową nałożyłam łyżką do każdego kapelusza
pieczarki. Możecie upychać by jak najwięcej
sera sięzmieściło, lecz
róbcie to delikatnie, gdyż kapelusze mogą pęknąć.Z wierzchu obsypałam pull biberem i zawinęłam folię aluminiową do góry tworząc coś na wzór bukietu z folii.Przygotowane
pieczarki ułożyliśmy na rozgrzanym grillu i zapiekały się zapewne około 30 minut.Najlepiej smakują, gdy są ciepłe. Idealnie pasuje do nich Pikantny sos jalapeno.Smacznego!Polecam inne przepisy na przystawki: