ßßß
Śmietankę zagotować z mlekiem i cukrem. Zdjąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodajemy do gorącej mieszaniny śmietanki i mleka. Mieszamy, by składniki się połączyły. Rozlewamy płyn do przygotowanych naczynek. Odstawiamy, aż płyn osiągnie temperaturę pokojową, wtedy przekładamy deser do lodówki aż stężeje i będzie można wyłożyć na niego mus (u mnie na ok. 1 godzinę Mus można przygotować nawet następnego dnia).Mus:około 110 g rabarbaru60 g cukru3 łyżki galaretki (u mnie truskawkowa)50 ml wodyRabarbar pokroić na kawałki, włożyć do garnka i dodać pozostałe składniki. Gotować na średnim ogniu, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Zdejmujemy z ognia do ostudzenia. Wykładamy mus na stężałą panna cottę i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny do schłodzenia (oczywiście możemy podać deser nawet za kilka godzin).