Wykonanie
Karob to wegański zamiennik
kakao, ale wcale nie smakuje jak
czekolada :) Jest nieco słodszy, bardziej karmelowy. Karob korzystnie wpływa na układ krwionośny i trawienny, obniża poziom cholesterolu i reguluje metabolizm. Ma właściwości antyalergiczne i jest źródłem witamin: B1, B2, B3, E oraz magnezu, żelaza, wapnia i fosforu.Nie pozostaje nic - tylko spróbować, pokochać i korzystać :)

Składniki:2 szkl.
mąki pszennej pełnoziarnistej1/2 szkl.
oleju1
jajko1/2 szkl.
mleka3 łyżki karobu3
banany1 czubata łyżeczka
sodygarść
suszonych moreliSposób przygotowania:Wszystkie suche składniki wymieszaj ze sobą, dodajemy
olej,
jajko,
mleko i zmiskuj. Dodaj rozgniecionego widelcem
banana, a
morele kroimy w kostkę. Wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i piecz 40 minut w 180 st.