Nie wszyscy lubią tradycyjne pierniczki. Postanowiłam poeksperymentować i dodałam domowa przyprawę do piernika do ulubionych ciasteczek mojej córci. I tak powstała wersja prawie-świąteczna :) Do świąt nie doczekała - zniknęła w 2 godziny :)Składniki:200 g płatków owsianych2 łyżki mąki pszennej2 łyżki rodzynek2 łyżki suszonej żurawiny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli3 jajka1 banan1 jabłko1 płaska łyżeczka przyprawy do piernikaSposób przygotowania:W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Dodaj roztrzepane jajka, pokrojone w kosteczkę jabłka i rozgniecionego banana. Dokładnie wymieszaj.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj łyżką ciasteczka. Piecz w 180 st. przez około 20 minut - do zrumienienia.