ßßß
Składniki:400 g ciastek typu "petitki" lub krakersów3 szkl. mleka1 szkl. mąki krupczatki1 szkl. cukru250 g margaryny1 puszka masy krówkowej1/2 litra śmietany kremówki2 śmietan-fixy2 łyżki cukru pudrudo dekoracji: wiórki kokosowe/płatki migdałowe/posypka czekoladowaSposób przygotowania:Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ułóż warstwę herbatników. Zagotuj 2 szkl. mleka z margaryną i cukrem. Następnie powoli wlewaj pozostałą szklankę mleka z rozmieszaną w niej mąką krupczatką. Ugotuj budyń. Gorącą masę wylej na ciastka. Przykryj drugą warstwą ciastek. Pozostaw do wystygnięcia.Następnie ciastka posmaruj masą krówkową. Przykryj kolejną warstwą ciastek, a na nią wyłóż ubitą kremówkę ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Udekoruj według uznania - wiórkami kokosowymi, pokruszonymi płatkami migdałowymi lub posypką czekoladową.Schłódź przed podaniem.