Wykonanie
Nie wiem, jak praktykujecie - możecie się w komentarzach pochwalić :) - ale ja nie wyobrażam sobie spotkania towarzyskiego bez miski dobrej sałatki. Zwykle przygotowuję dwie, czasem nawet trzy... Zwykle zostaje na kolejny dzień, co bywa zaletą... Pracująca pani domu ma w ten sposób przygotowane drugie śniadanie lub kolację :)Przepis ten dostałam wiele miesięcy temu od znajomej - słynącej zresztą z dobrej kuchni :)
Składniki:2 puszki
czerwonej fasoli1 puszka
ananasów20 dag
żółtego sera1
por2 łyżki
majonezu1 mały
jogurt naturalnypapryka słodkasólSposób przygotowania:
Fasolę przepłucz w zimnej wodzie.
Ananasa po osączeniu pokrój w kostkę.
Por zetnij na cienkie półplasterki i delikatnie
posól.
Żółty ser możesz zetrzeć lub, tak jak ja, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki z
majonezem i
jogurtem. Dopraw
papryką słodką.