Wykonanie
Sałatka, która spokojnie może stać się samodzielnym daniem. Mamy w niej i węglowodany, i
białko.Jest trochę kwaśna, trochę słodka, dlatego też, Moi Mili, podzielicie się - na jej gorących zwolenników i zdecydowanych przeciwników. Troszkę
smakowo kontrowersyjna, ale warta spróbowania.
Składniki:1 opakowanie pierożków tortellini20 dag
szynki konserwowej1 puszka
ananasów4-6
ogórków konserwowychmajonezSposób przygotowania:Pierożki ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną
wodą i
skrop olejem. Wymieszaj, aby się nie skleiły.
Szynkę i
ogórki pokrój w kostkę,
ananasy na drobne cząstki.Wymieszaj przygotowane składniki sałatki z
majonezem (u mnie 4 łyżki). Schłódź przed podaniem.