Wykonanie
Najlepsze wspomnienia z dzieciństwa? Te słodkie. Myślę, że każdy się ze mną zgodzi. Ten blok powstał dzięki mojej siostrze, której nagle przypomniał się właśnie TEN smak. Smak, który można osiągnąć dzięki "niebieskiemu"
mleku w proszku. Przyznam się, że nie osobiście nie spotkałam innego, ale czytałam, że może być dowolne
mleko w proszku, byleby było pełne i miałkie.Blok możecie wypełnić dowolnymi dodatkami:
bakaliami, piankami marshmallow,
herbatnikami,
suszonymi owocami... Czym lubicie.

Składniki:250 g
masła1 szkl.
cukru1/2 szkl.
wody400 g
mleka w proszku5-6 łyżek ciemnej=go
kakaoopakowanie pianek marshmallowpokruszony
biszkopt (u mnie: pozostałe kawałki po wykonaniu
tortu urodzinowego)Sposób wykonania:
Masło rozpuść w rondelku, dodaj
cukier,
wodę i
kakao. Wymieszaj dokładnie i ostudź. W dużej misce wymieszaj
mleko w proszku z dodatkami, wlej masę
maślano-
cukrową i dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż folią aluminiową i wyłóż na nią masę
czekoladową. Upchnij, przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin.I już możesz się delektować smakiem... przeszłości? dzieciństwa? beztroski?
