Wykonanie
Kasza owsiana, mimo że trudno ją kupić, warta jest zachodu. Wytwarzana jest z ziaren owsa i z racji małej obróbki termicznej jest bogata w błonnik i składniki mineralne.
Daje szybkie uczucie sytości, ułatwia wypróżnianie, ma działanie ochronne na błonę śluzową przewodu pokarmowego, zmniejsza wchłanianie cholesterolu i kwasu żółciowego. Wskazuje działanie przeciwnowotworowe.Same zalety, a do tego przepyszny smak :) Polecam :)Przepis przywiozłam wprost z warsztatów
śniadaniowych w Akademii Smaku Bosch...

Składniki:
migdałyżurawina suszonajagody goji suszone
cytrynakurkumacynamonmasło
Sposób przygotowania:
Kaszę wypłucz, zalej 5-krotną ilością
wody. Dodaj
sok z cytryny,
kurkumę,
cynamon i
jagody Goji. Gotuj ok. 20 minut. Dodaj łyżkę
masła. Dodaj prażone
migdały i
suszoną żurawinę.