ßßß
Jest, pojawił się mój ukochany rabarbar. Co prawda truskawki jeszcze nie nasze, ale skusiłam się i kupiłam pojemniczek. Ugotowałam gar kompotu z rabarbaru i pomyślałam, że mogłabym z części zrobić pyszny koktajl. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam rabarbar, chociaż jako dziecko go nie znosiłam, jego smak to był dla mnie koszmar. A teraz wykorzystuje go na różne sposoby. Polecam wam taki pyszny koktajl.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g rabarbaru- 1 l wody- 2-3 łyżki cukru trzcinowego- kilka truskawek- 150 ml musu truskawkowegoWykonanie:Do garnka wlewamy wodę i dodajemy obrany i pokrojony na kawałki rabarbar, przykrywamy przykrywką i gotujemy na małym ogniu 20 minut. Następnie dodajemy cukier i studzimy.Do przestudzonego kompotu dodajemy pokrojone truskawki i wlewamy mus truskawkowy i miksujemy wszystko dokładnie blenderem. Przelewamy do szklaneczek i pijemy. Fajnie smakuje taki schłodzony w lodówce.
