ßßß
Zawsze mam w lodówce jakieś warzywa, że o jogurcie już nie wspomnę ;-) dlatego często surówki doprawiam właśnie jogurtem, a nie majonezem. Po pierwsze tego drugiego najczęściej nie mam "na zawołanie", a po drugie takie surówki są lżejsze :-) Ale to wszystko rzecz gustu :-) Nie mniej dziś mam dla Was jedną z tych surówek, które powstają w mojej kuchni na poczekaniu - otwieram lodówkę i nagle okazuje się, że jest z czego zrobić coś do obiadu :-) No to do dzieła ;-)SKŁADNIKI1 mała cukinia1 pęczek rzodkiewek1 pęczek szczypiorku1 małe opakowanie jogurtu naturalnegosól ziołowa
Cukinię (ze skórą) i rzodkiewki kroimy w półplasterki lub ćwierćplasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, doprawiamy solą i jogurtem, dokładnie mieszamy.