ßßß
Składniki na 5 porcji deseru:- galaretki: cytrynowa, agrestowa i truskawkowa,- truskawki,- 2 banany,- gruszki z puszki,- 200 ml śmietany 30%.Wykonanie:1. Według przepisu na opakowaniu przygotowuję galaretkę żółtą, którą następnie studzę. Banany obieram ze skórki, tnę w paski i wkładam równomiernie do wszystkich pucharków, zalewam galaretką. Wkładam do lodówki.2. Następnie przygotowuję galaretkę zieloną oraz tnę gruszki w kostki. Gdy pierwsza warstwa stężeje, rozkładam do pucharków pokrojone gruszki i zalewam zieloną galaretką. Wkładam do lodówki.3. Przygotowuję galaretkę czerwoną. 5 truskawek odkładam do dekoracji, resztę tnę. Gdy druga warstwa stężeje, rozkładam truskawki i zalewam je czerwoną galaretką. Wkladam do lodówki.4. Gdy ostatnia warstwa stężeje, zabieram się ubijania śmietany. Ubitą śmietanę wykładam na deser i dekoruję truskawką.