Wykonanie
Cześć,Tym razem pomysł na lekki obiad, zaczerpnięty z bloga mojej przyjaciółki-dieteczki. Jeśli szukacie nie tylko przepisów, ale również i porad oraz artykułów o żywieniu to zapraszam na blog Pauli vel Nuterby .

Poniżej zamieszczam przepis na talarki z
bakłażana z
serem i
szynką .Składniki (porcja dla dwóch osób):1 duży
bakłażan,1
ser mozzarella,1/2 opakowania
szynki szwarcwaldzkiej,
sól,
pieprz (najlepiej świeżo mielone),łyżka
oleju,

Making-of:Umyty
bakłażan kroimy na tarki grubości 1,5 cm. Solimy jedną stronę, po czym odstawiamy na ok. 30 minut.Następnie talarki przysmażamy na patelni na
oleju aż zmiękną.Po przysmażeniu talarki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Przyprawiamy je świeżo mielonym
pieprzem. Kładziemy na nie kawałki
szynki (plastry najlepiej pokroić na mniejsze części) oraz
sera. Zapiekamy całość przez około 15 minut w piekarniku w 180 stopniach.Pozdrawiam,Gosia