Wykonanie
Jeśli lubicie
camembert, zapewne wiecie, jak świetnie smakuje z
konfiturami . ale czy próbowaliście już dodatku pesto? Jeśli nie, spróbujcie koniecznie, ponieważ intensywna nuta
bazylii doskonale podkreśla smak
sera w tej smacznej, szybkiej przekąsce.
ser camembertpesto
bazylioweSer rozkrawamy na pół, by uzyskać dwa równej wielkości krążki. Krążki
sera układamy rozcięciem do góry na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i zapiekamy w piekarniku lub opiekaczu przez ok. 5-10 minut, aż wierzch
sera zrobi się lekko złoty.Gorący
ser przekładamy ostrożnie za pomocą
łopatki do naleśników na talerze, i na każdym krążku
sera układamy porcję pesto.Pozdajemy ze świeżym
pieczywem, najlepiej z
bagietką.Idealnym dodatkiem jest również lekka
sałatka z sosem vinaigrette .