Wykonanie
Grzaneczki z
bazyliowym pesto,
camembertem i
pomidorkamiCzas na kolejną szybką i bardzo prostą przekąskę do
wina. Doszły mnie słuchy, że poprzedni przepis na grzaneczki z
camembertem,
orzechami włoskimi,
żurawiną i
rukolą mają już swoich fanów. Dziś dla odmiany wersja z
bazyliowym pesto i
pomidorkami. Bardzo mi się udała! Zrobisz je w 10 minut a efekt jest baardzo smaczny!
Dla 2 osób przygotuj:12 plasterków
sera camembert3 tosty2 duże łyżki pesto z
bazylii1
pomidorPiekarnik nastaw na 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Tosty potnij na ćwiartki. Każdy posmaruj
bazyliowym pesto i połóż na wierzchu plasterek
camemberta.Następnie wstaw je do piekarnika na 10 minut.
Pomidora potnij na małe kawałeczki (możesz go zastąpić połówkami
pomidorków koktajlowych, będzie ładniej wyglądało).
Po tym czasie wyjmij grzaneczki, na każdej ułóż kawałek
pomidora, dopraw świeżo mielonym
pieprzem i już. Smacznego!