Kurczak pieczony w nietypowy sposób, ale cóż cały kraj kilka lat temu zwariował na jego punkcie po emisji odcinka kuchennych rewolucji. Potrawa wymaga cierpliwości i poświęcenia czasu. Ale jeżeli ktoś jest kurczakowym smakoszem to polecam.Składniki:tuszka z kurczakasólpieprzprzyprawa do kurczakapiwo w butelceWykonanie:Butelkę piwa wyparzyć, dokładnie umyć i zdjąć naklejki. Kurczaka natrzeć po wierzchu i w środku przyprawami. Odlać pół szklanki piwa, kurczaka nadziać na butelkę piwa. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni i upiec kurczaka (mój piekł się około 1,5 h nie był on duży). Co jakiś czas polewać kurczaka odlanym wcześniej piwem.Ps. pod kurczakiem ułożyłam ćwiartki ziemniaków obtoczone w ziołach, soli i małej ilości oleju, równie dobrych ziemniaków nigdy nie jadłam, a to za sprawą słodkiego piwa ; )