Witajcie! Podsyłam Wam przepis na szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie. Pieczona czerwona fasolka z jajkiem w koszulce, do tego roszponka. Jeśli chcecie mieć pewność, że jajko szybko się zetnie dodajcie 1 łyżkę octu do wody. Ważne jest również, aby jajko było świeże.Składniki:1 świeże jajko o temperaturze pokojowej500 ml wody1 łyżka octu1/2 puszki czerwonej fasoligarść roszponkipieprzchilliPrzygotowanie:Zacznij od upieczenia fasolki.Na rozgrzaną patelnie wrzuć fasolkę i smaż kilka minut. Dopraw do smaku pieprzem i chilli.Jajko rozbij do miseczki.Wodę doprowadź do wrzenia, dodaj 1 łyżkę octu. Zmniejsz gaz, tak aby woda tylko "pyrkała"Zamieszaj wodę łyżką, aby powstał wir.Powoli wlej jajko do wody.Gotuj około 2 minuty.Jajko wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej.Składniki przełóż na talerz, udekoruj roszponką.Smacznego.