Wykonanie
Obłędny
pudding chia z
truskawkami, bo sposób podania też się liczy

Składniki:1/2 szklanka
mleka migdałowego1 , 5 łyżki nasion chiaWymieszać, odstawić do zżelowania na minimum 3 godziny do lodówki.Koktajl na warstwy pomiędzy
puddingiem chia:1 szklanka
mleka migdałowegoOzdobione
truskawkami, plastrami
truskawki na ściance szklanki i
amarantusem ekspandowanym .więcej u Ani Klimek na: https://www.instagram.com/p/BCc-h6WDg6A/?taken-by=klimekaniaPrzede wszystkim są tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom. Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej namoczone i dodane do koktajlu uwalniają
wodę stopniowo w organizmie przedłużając poziom i stopień nawilżenia.Smak nasion CHIA jest w
sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone (9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w
soku owocowym smakować będą
owocowo, a jeśli np. w
mleku roślinnym to tymże
mlekiem, proste. Nasiona
szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.więcej o nasionach CHIA: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/nasiona-chia/633581440122021

blender w ofercie TUTAJ :
szparagi w dobrej cenie TUTAJ :

mikser do smoothie TUTAJ :

wyciskarka wolnoobrotowa do wyciskania
soków w dobrej cenie TUTAJ :

przepisy na smoothie TUTAJ :

Polecamy e-book SEKRETY ZIELONYCH KOKTAJLI, z którego dowiesz się co dobrego mogą zrobić dla Ciebie zielone koktajle i jak dzięki nim możesz przestać chorować, poprawić zdrowie swoje i swoich
bliskich, zaoszczędzić mnóstwo czasu, a nawet zrzucić zbędne kilogramy napisany przez miłośników zdrowego stylu życia Marysię i Tomka z bloga "Jak zdrowo żyć?"