Wykonanie

Nie mam specjalnej, kwadratowej patelni. Nie dodałam klasycznych przypraw,
bulionu ani mirinu. Zrobiłam najprostszą wersję i podałam go z
jagodowym jogurtem.Użyłam dwóch
jajek, jednego
białka, 50 ml
mleka ryżowego i łyżeczkę jasnego
sosu sojowego.Mocno rozgrzałam patelnię, na widelec
nabiłam kawałek
masła klarowanego (może być
olej ryżowy), wysmarowałam boki i dno.
Jajka roztrzepałam z resztą. Wlałam cieniutką warstwę, a kiedy zaczęła się ścinać zwi nęłam w naleśnik i zostawiłam na brzegu patelni. Wlałam kolejną cieniutką warstwę, podważyłam zwinięty rulon, a kiedy zaczęła się ścinać zwinęłam razem z pierwszym rulonem. Powtarzałam do wyczerpania masy jajecznej. Lekko ostudziłam i pokroiłam w grube plastry.I jak mnie oceniacie? To mój pierwszy raz!