Wykonanie
Moim zdaniem gorące zupy krem zdecydowanie bardziej smakują w chłodne dni, bo wspaniale rozgrzewają i są sycące. Korzystając z kończącej się zimowej
pory wczoraj ugotowałam krem z białych warzyw-
selera,
pietruszki i
ziemniaka. Zupa jest dość gęsta i ma intensywny smak
selera, co mi zdecydowanie pasuje. Świetnie smakuje posypana ziarenkami
słonecznika i podana ze świeżutkim
chlebem.Składniki:500ml rosołu*4 średniej wielkości
ziemniaki1/3
selera2 nieduże
pietruszki*Można zastąpić
bulionem warzywnym.Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na plastry. Wrzucamy je do garnka z rosołem i gotujemy, aż będą miękkie. Rosół z warzywami blendujemy, aż do uzyskania gładkiego kremu. W razie potrzeby zupę doprawiamy
solą,
pieprzem lub
pieprzem ziołowym.Smacznego:)